Minap vettem egy fej salátát, és sürgősen el kellett használnom, mielőtt teljes fonnyadásnak ered. Így készült a salátaleves. Nálunk nagyon szeretik a gyerekek.
Múltkorában elhatároztam, hogy gyakrabban készítek halat. Azt már rég megfogadtam, hogy fagyasztott halfilét nem veszek, mert papírvékonyak és nagyon vizesek. Így maradt a haltörzs. Nem akartam a sima rántott változatot készíteni, így találtam ki a fűszeres bundában sült haltörzset. Olyasmi, mint az orly módra készült bunda, csak felturbóztam kicsit.
Fűszeres bundában sült haltörzs
Hozzávalók:
- 1 kg mirelit haltörzs
- 1 tojás
- kb. 3 ek. simaliszt
- kb. 3 ek. kukoricaliszt
- kb. 1,5 dl tej
- kb. 1,5 dl szódavíz
- 1 tk. pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-5 cm-es cukkinidarab
- só
A halat megtisztítjuk, lehúzzuk a bőrét, besózzuk.
A tojásból, lisztekből, pirospaprikából, tejből, szódából kicsit sűrűbb állagú palacsintatésztát készítünk. Fűszerezzük sóval, fokhagymával és sózzuk. Nagylyukú reszelőn belereszeljük a cukkinit. A haltörzseket először lisztbe forgatjuk, majd a fűszeres cukkinis masszába, s forró bő olajban megsütjük.
Köretnek párolt rizst, burgonyapürét, sültkrumplit vagy salátát adunk hozzá.
A mai sütit tegnap készítettem el. Ezt is kinéztem már vagy egy hónapja, de ezért-azért mindig elmaradt. De most elkészült a Morzsálós blogból vett puding szelet . Bár mézes jellegű a tésztája, nekem nem nagyon jött be. Nem gőz fölött készül, csak úgy össze kell gyúrni és folyadékot nem írt bele. No, ebben a formában nekem nem is sikerült összeállítani, pedig már majd' görcsbe állt a kezem a gyúrkálástól. Szóval végül tettem bele egy kis tejet, hogy jól összeálljon és nyújtható legyen.
Különben ezt az apróságot leszámítva, jó gyorsan megvan, viszont csak másnap szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése