2013. március 25., hétfő

Burgonyaleves füstölt hússal, tejfölösen

Húsvétra hangolva egy gyors leves. Ma készült, utána pedig nudlit főztem.

Burgonyaleves füstölt hússal, tejfölösen

-1 nagyobb burgonya
-1 kisebb répa
- kevés petrezselyemgyökér
-kevés zellergumó
-1/2 fej vöröshagyma
-2 dkg füstölt szalonna
-5 dkg füstölt főtt tarja/lapocka stb.
-10 dkg tejföl
-2 ek. liszt
-kevés bors, őrölt babérlevél
-fejenként egy főtt tojás

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd kiszedjük a szalonnakockákat. A visszamaradt zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, répát, zellert, petrezselyemgyökeret. Pár percig együtt pirítjuk a zöldségeket, 1 ek. lisztet szórunk rá és felöntjük a levest 1 liter vízzel, ízesítjük borssal, ételízesítővel, sóval, beletesszük a felkockázott füstölt húst. Megfőzzük a belevalókat puhára.
1 ek. lisztet elkeverjük a tejföllel és behabarjuk a levest, beleszórjuk a sült füstölt szalonnát.
Felforraljuk majd lezárjuk alatta a tűzhelyet.
Hasábokra vágott főtt tojással tálaljuk. (de közvetlenül bele is üthetjük a levesbe a tojást)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése