Hagyományos, egyszerű, otthon is elkészíthető.
Finom, dobozos aprósütemény, hogy legyen egész héten egy kis édesség, no meg a kávé mellé ropogtatni való.
Vaníliás karika
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 25 dkg vaj
- 5 dkg zsír
- 20 dkg cukor
- 1 vaníliarúd/2 cs vanílás cukor
- csipet só
- 2 tojássárgája
- 1 teáskanál sütőpor
- a bevonáshoz:
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg margarin
- 5 ek. olaj
A liszteket összekeverjük, majd összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a többi anyagot és addig gyúrjuk, amíg a tészta szép fényes és sima felületűvé nem válik. Cipóvá formáljuk és fóliába becsomagolva 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Enyhén lisztezett munkafelületen 1/2 cm vastagra nyújtjuk, majd egy kisebb és egy nagyobb pogácsaszaggatóval karikákat szaggatunk (ha van linzerkiszúrónk akkor azzal szaggatunk). A leeső részeket összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.
160 fokos
sütőben 10-12 percig sütjük őket, míg épp enyhe rózsaszínek lesznek. Kihűtjük.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét a margarinnal, az olajjal, és belemártogatjuk a
kekszek alját. A csokis karikákat sütőpapírra rakosgatjuk, én a csokis felével felfelé raktam, nem mertem lefelé, de ha van kellően hideg helyünk, dermesztés után simán lejön a sütőpapírról.
szépségesek!
VálaszTörlés