2013. március 21., csütörtök

Rácsos linzer

Minap a kezembe került a londoni szelet receptje. Aztán valaki azt mondta, hogy ő ezt úgy ismeri, hogy rácsok vannak a tetején. No, ekkor jött a gondolat, hogy akkor rácsos linzer, de legyen a legegyszerűbb!

Rácsos linzer

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 250 g margarin
  • 80 g  zsír
  • 167 g porcukor
  • esetleg 1 sütőpor (én most nem tettem bele)
Töltelék:
  • fél üveg lekvár (lehetőleg házi) én most sárgabarackot használtam, de lehet szilvával is pl.
Kenéshez:

  • 1 felvert tojás
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd betesszük folpackba csomagolva 30-60 percre a hűtőbe.
Közben kizsírozunk, lisztezünk egy tepsit (27*35 cm), és a sütőt előmelegítjük 175 fokosra.
A tésztát kettévesszük, az egyik részt kinyújtjuk 8-10 mm vastagra és a tepsibe rakjuk. Megkenjük jó vastagon a lekvárral. A tészta másik felét is kinyújtjuk, 5-8 mm vastagra és kb. 10 mm széles csíkokat vágunk. A csíkokat a lekváros tésztára fektetjük egyenlő távolságra egymástól átlósan, majd a z ellenkező irányból is lerakjuk a csíkokat.
A csíkos tetőt megkenjük a felvert tojással és az előmelegített sütőben 25 perc alatt halványpirosra sütjük.
Hűtjük, szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése