Egyensúly tészta meggyel:
- 50 dkg meggy (vagy bármilyen nekünk tetszetős gyümölcs)
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1/2 dl rum
- 1 cs. vaníliás cukor
Nagytepsit (27*35 cm) kivajazunk ,lisztezünk, félreteszünk.
Sütőt előmelegítjük 170 fokosra.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. Eztán felváltva a sütőporos lisztet és a tojáshabot keverjük a vajas masszához. Legvégül a rum és a vaníliás cukor is belekerül.
A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk és a kimagozott meggyet egyenletesen eloszlatjuk a tetején
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranyszínű lesz a teteje.
Kivesszük, hűtjük a tepsiben, kockákra szeleteljük, porcukorral szórjuk, elégedetten vigyorgunk.
Mindazonáltal szöget vert a fejembe, hogy ez működhet más gyümölccsel, mondjuk olyannal ami kellően leveses, mondjuk áfonya (hát lehet egy színe annak a sütinek), vagy málna és egyéb bogyós gyümik a magot kiiktatva.
De talán lekvárral is lehet tölteni?
Narancsos kevert süti
- · 1 narancs nagyobb darabokra vágva
- 2-3 ek kandírozott narancs (elhagyható)
- · 1 tk. sütőpor
- · 1 tk. szódabikarbóna
- · 22,5 dkg liszt
- · 22,5 dkg cukor
- · 3 tojás
- · 180g olvasztott vaj
- · porcukor a szóráshoz
Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra. Béleljünk ki egy tepsit
(20*30 cm) sütőpapírral és tegyük félre.
Tegyük a narancsot a turmixgépbe és turmixoljuk addig, amíg
kásás lesz. Kiskukta is végezheti.
Adjuk hozzá a sütőporos szódabikarbónás lisztet,
cukrot,tojásokat és vajat, majd turmixoljuk addig, amíg összekeveredik.
Én ezeket felváltva adagoltam. Vigyázzunk, a turmix teteje mindig kerüljön
vissza a helyére. Nem, nem, én nem követtem el ilyen hibát, hogy fedő nélkül
indítottam a turmixolást :)
Öntsük a sütőformába, egyengessük el a tetejét. Süssük 40-45
percig, tűpróbával ellenőrizzük,megsült e.
Szórjuk meg porcukorral és tálaljuk.
A fent említett tepsimérettel kb. 4 cm magas lesz a kész
süti. Ha vékonyabban szeretnénk, akkor nagyobb tepsibe egyengessük a
masszát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése