A Gellért térről villamosra szálltam, és át a hídon a Nagyvásárcsarnokba tértem be. Hát, terepszemlére alkalmatlan ez az időpont így húsvét előtt, mert millióan voltak, és nemcsak a sonkahegyekkel kecsegtető hentespultok előtt....Így pánikszerűen kerestem egy szimpatikus baromfis hentest, beszereztem 4 pecsenyecsirke combot, és iszkiri haza. Kicsi túrába keveredtem ismét, történt ugyanis, hogy elsétáltam a Kálvinra, csak épp a metrólejárónak nyoma veszett, és az új lejárót nem volt kedvem keresgélni. Így hát villamos, Deák, és séta haza.
10-kor álltam neki főzni. A csirkecombokról leszedtem a farrészt, és húsleves készült belőlük, a combokat pedig megtöltöttem, volt még itthon elhasználandó gomba, így hát isteni töltött csirkecombok kerekedtek, párolt rizzsel, savanyúsággal.
Kéne valami kis édesség? Legyen hát áfonyás muffin, hadd fogyjon a fagyasztóból az áfonya.
Összekeverés 2 perc, sütés 20 perc. Tűpróbával ellenőrizzük!
Áfonyás muffin
- 30 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1tk. szódabikarbóna
- ½ tk. só
- 22,5 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor/1 tk vanília aroma
- 1 dl olaj
- 2 dl tej
- 1 csésze áfonya ( nálam most fagyasztott)
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, a papírkapszlikat
beletesszük a muffintepsibe.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, sóval,
cukrokkal.
A tojást kézi habverővel elkeverjük a tejjel, olajjal.
A száraz részhez hozzákeverjük a nedves részt, de csak
éppenhogy átnedvesedjen. Különben kemény lesz a muffin. Hozzákeverjük a kieresztett, lecsöpögtetett áfonyát is.