Tökéletes kekszek az ebédes dobozba! Remek a maradék érett
banánok felhasználására! Olyan összetevőket tartalmaz, melyek fellelhetők a
kamrában. Tojásmentes!
Banános kekszek
Hozzávalók:
3 nagy érett banán, összenyomva
125g vaj
225 g cukor
275 g liszt
1 tk. sütőpor
0,5 tk szódabikarbóna
4 dkg kókuszreszelék
4 dkg zabpehely
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 230 fokosra. Béleljünk ki egy tepsit
sütőpapírral és tegyük félre.
Mivel mi nem szeretjük a nagy darabos hozzávalókat a kekszben, ezért a kókuszreszeléket és a zabpelyhet aprítóban kisebb szemcséjűre redukáltam.
Gépi habverővel keverjük krémesre a vajat és a cukrot.
Kavarjuk bele a banánokat, míg el teljesen össze nem
keveredik.
Adjuk hozzá a sütőporos-szódabikarbónás lisztet, zabpelyhet,
kókuszt, és keverjük össze alaposan.
A tésztából teáskanállal tegyünk kis halmokat tisztes távolságra
egymástól a sütőpapírra.
Tegyük a sütőbe, és vegyük is le a hőfokot 200 fokosra.
Süssük 10 percig.
Nóri teszten átment!
Tipp:
Datolyával és pekándióval is dúsítható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése