2013. január 25., péntek

A banános keksz



Tökéletes kekszek az ebédes dobozba! Remek a maradék érett banánok felhasználására! Olyan összetevőket tartalmaz, melyek fellelhetők a kamrában. Tojásmentes!

Banános kekszek


Hozzávalók:
3 nagy érett banán, összenyomva
125g vaj
225 g cukor
275 g liszt
1 tk. sütőpor
0,5 tk szódabikarbóna
4 dkg kókuszreszelék
4 dkg zabpehely

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 230 fokosra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és tegyük félre. 
Mivel mi nem szeretjük a nagy darabos hozzávalókat a kekszben, ezért a kókuszreszeléket és a zabpelyhet aprítóban kisebb szemcséjűre redukáltam.
Gépi habverővel keverjük krémesre a vajat és a cukrot.
Kavarjuk bele a banánokat, míg el teljesen össze nem keveredik.
Adjuk hozzá a sütőporos-szódabikarbónás lisztet, zabpelyhet, kókuszt, és keverjük össze alaposan.
A tésztából teáskanállal tegyünk kis halmokat tisztes távolságra egymástól a sütőpapírra.

Tegyük a sütőbe, és vegyük is le a hőfokot 200 fokosra.
Süssük 10 percig.


Nóri teszten átment!

Tipp:
Datolyával és pekándióval is dúsítható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése