Sonka, sajt, paprika, gomba, tojás. Akár egy jó rántotta alapanyaga is lehet. De némi liszttel készülhet egy finom sós muffin is reggelire. Vagy ovi, suli utánra, vacsoráig. Ausztrál anyukák kedvence.
Sós muffin
Hozzávalók
·
30 dkg liszt
·
2 csapott teáskanál sütőpor,
·
fél tk. szódabikarbóna
·
112,5 g reszelt sajt
·
75 g apróra vágott sonka /bacon
·
½ zöld/kápia paprika magozva és apróra
vágva
·
37,5 g gomba apróra vágva
·
150g olvasztott vaj
·
2,5 dl tej
·
1 tojás enyhén felverve
·
15 g petrezselyem aprítva
·
só és bors (1 csapott tk. só)
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra , a
muffintepsit kibéleljük a papírkapszlikkal.
Egy tálba rakjuk a lisztet, sajtot,
paprikát, gombát és sonkát.
Kancsóban összekeverjük a tojást, tejet
és olvasztott vajat.
Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz
és keverjük addig, amíg épp elegyednek.Ez adja a könnyedségét az ételnek.
Osszuk el a tésztát a papírkapszlikba és
süssük 15-20 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése