2013. január 19., szombat

Muffint reggelire! Sósat!


Sonka, sajt, paprika, gomba, tojás. Akár egy jó rántotta alapanyaga is lehet. De némi liszttel készülhet egy finom sós muffin is reggelire. Vagy ovi, suli utánra, vacsoráig. Ausztrál anyukák kedvence.


Sós muffin 

Hozzávalók
·   30 dkg  liszt
·   2 csapott teáskanál sütőpor,
·   fél tk. szódabikarbóna
·   112,5 g reszelt sajt
·   75 g  apróra vágott sonka /bacon
·   ½ zöld/kápia paprika magozva és apróra vágva
·   37,5 g gomba apróra vágva
·   150g olvasztott vaj
·   2,5 dl tej
·   1 tojás enyhén felverve
·   15 g petrezselyem aprítva
·   só és bors (1 csapott tk. só)

Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra , a muffintepsit kibéleljük a papírkapszlikkal.
Egy tálba rakjuk a lisztet, sajtot, paprikát, gombát és sonkát.
Kancsóban összekeverjük a tojást, tejet és olvasztott vajat.
Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz és keverjük addig, amíg épp elegyednek.Ez adja a könnyedségét az ételnek.
Osszuk el a tésztát a papírkapszlikba és süssük 15-20 percig.


 Ha reggel készítjük, akkor célszerű előző este összedarabolni a hozzávalókat, így kb. fél óra alatt elkészül a muffinunk sütéssel együtt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése