2013. január 27., vasárnap

Kefires kiflik

Most én is úgy jártam, mint sokan....kb. minden második sort olvastam el a receptben....finom lett ugyan, de kicsit rondácska :)


KEFÍRES KIFLIK

Tészta:

·         70 dkg liszt
·         2 egész tojás
·         1 kispohár kefír
·         1 dl olaj
·         6 dkg cukor
·        
·         1-1,5 dl langyos tej
·         5 dkg élesztő

Krém:

·         1/2 kocka  margarin (rama/vénusz)
·         3 dkg só
·         1 tömlős sajt (100 g)
·         ½ kocka margarin

Kenéshez:

·         kevés reszelt sajt
·         tojássárgája
·         köménymag


Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, s beleöntjük a megkelt élesztőt. Beleütünk 2 egész tojást, hozzáadunk 2 tk sót és a kefírrel és az olajjal kemény tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán 4 részre vágjuk a tésztát és 30 percig pihentetjük.
A fél csomag margarint habosra keverjük a sóval.
A másik fél csomag margarint kikeverjük a tömlős sajttal.
A tésztákat 30 cm-es átmérőjűre kinyújtjuk. Egyet megkenjük a habosított, sózott margarinnal, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát. Kicsit még nyújtunk rajta.
Késsel vagy derelyevágóval 16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire tesszük.
Egy másik kör alakúra nyújtott tésztára rákenjük a sajtos krémet, ráterítjük az utolsó kerekre nyújtott tésztát. Kicsit nyújtunk rajta, és ezt is 16 cikkre vágjuk, tepsire tesszük.
 30 percet kelesztjük, tojássárgájával megkenjük, reszelt sajtot/köménymagot/szezámmagot/lenmagot szórunk a tetejére és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
 Megtölthetjük ízesített sajttal, sonkával, baconnel is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése