KEFÍRES KIFLIK
Tészta:
·
70
dkg liszt
·
2
egész tojás
·
1
kispohár kefír
·
1 dl
olaj
·
6
dkg cukor
·
só
·
1-1,5
dl langyos tej
·
5
dkg élesztő
Krém:
·
1/2
kocka margarin (rama/vénusz)
·
3
dkg só
·
1
tömlős sajt (100 g)
·
½
kocka margarin
Kenéshez:
·
kevés
reszelt sajt
·
tojássárgája
·
köménymag
Az
élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, a
közepébe mélyedést készítünk, s beleöntjük a megkelt élesztőt. Beleütünk 2
egész tojást, hozzáadunk 2 tk sót és a kefírrel és az olajjal kemény tésztát
gyúrunk. Lisztezett deszkán 4 részre vágjuk a tésztát és 30 percig pihentetjük.
A
fél csomag margarint habosra keverjük a sóval.
A
másik fél csomag margarint kikeverjük a tömlős sajttal.
A
tésztákat 30 cm-es átmérőjűre kinyújtjuk. Egyet megkenjük a habosított, sózott
margarinnal, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát. Kicsit még nyújtunk
rajta.
Késsel
vagy derelyevágóval 16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire tesszük.
Egy
másik kör alakúra nyújtott tésztára rákenjük a sajtos krémet, ráterítjük az
utolsó kerekre nyújtott tésztát. Kicsit nyújtunk rajta, és ezt is 16 cikkre
vágjuk, tepsire tesszük.
30 percet kelesztjük, tojássárgájával
megkenjük, reszelt sajtot/köménymagot/szezámmagot/lenmagot szórunk a tetejére és
200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Megtölthetjük ízesített sajttal, sonkával,
baconnel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése