Ma Andris egyik kedvence készült.
Rakott kel
- · 1 kg kelkáposzta
- · 15 dkg rizs
- · 60 dkg darált hús
- · 450 g tejföl (egy nagy doboz)
- · 2 dl főzőtejszín
- · olaj
- · só
- · bors
- · majoránna
- · fokhagyma
- · ételízesítő
- · 1 fej vöröshagyma
- · őrölt kömény
A
rizst kevés olajon megfuttatom, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom,
kevés ételízesítővel ízesítem.
A
kelkáposztát nagyobb darabokra vágom (ha valaki nem szereti nagyobb darabokban,
lehet kisebbekre is szelni) , sózom, ízesítem őrölt köménnyel, majoránnával,
kicsi ételízesítővel. Felteszem főni, forrás után mérsékelt lángon még kb. 15
percig főzöm. Leszűröm.
Egy
edényben megpirítok egy kisebb fej vöröshagymát, ráteszem a darált húst,
fehéredésig pirítom. Ekkor sózom, borsozom, egy gerezd fokhagymát is belenyomok.
Pirospaprikával színesítem, párolom kb. 10 percig, míg a leve elmegy.
Tejfölt
elkeverem 1 dl főzőtejszínnel, sózom. A rizst és a megpirított húst
összekeverem.
Tepsibe
kevés olajat teszek, a kelkáposzta felét beleteszem, rá a hús-rizs keveréket.
Meglocsolom 1 dl főzőtejszínnel.
Beterítem
a kelkáposzta másik felével, és rálocsolom a tejfölös keveréket.
200
fokos nem előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöm, míg a teteje kicsit
megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése