2013. január 30., szerda

Finom kelt ebédre!


Ma Andris egyik kedvence készült.


Rakott kel
  • ·         1 kg kelkáposzta
  • ·         15 dkg rizs
  • ·         60 dkg darált hús
  • ·         450 g tejföl (egy nagy doboz)
  • ·         2 dl  főzőtejszín
  • ·         olaj
  • ·        
  • ·         bors
  • ·         majoránna
  • ·         fokhagyma
  • ·         ételízesítő
  • ·         1 fej vöröshagyma
  • ·         őrölt kömény

A rizst kevés olajon megfuttatom, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, kevés ételízesítővel ízesítem.
A kelkáposztát nagyobb darabokra vágom (ha valaki nem szereti nagyobb darabokban, lehet kisebbekre is szelni) , sózom, ízesítem őrölt köménnyel, majoránnával, kicsi ételízesítővel. Felteszem főni, forrás után mérsékelt lángon még kb. 15 percig főzöm. Leszűröm.
Egy edényben megpirítok egy kisebb fej vöröshagymát, ráteszem a darált húst, fehéredésig pirítom. Ekkor sózom, borsozom, egy gerezd fokhagymát is belenyomok. Pirospaprikával színesítem, párolom kb. 10 percig, míg a leve elmegy.
Tejfölt elkeverem 1 dl főzőtejszínnel, sózom. A rizst és a megpirított húst összekeverem.
Tepsibe kevés olajat teszek, a kelkáposzta felét beleteszem, rá a hús-rizs keveréket. Meglocsolom 1 dl főzőtejszínnel.
Beterítem a kelkáposzta másik felével, és rálocsolom a tejfölös keveréket.
200 fokos nem előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöm, míg a teteje kicsit megpirul.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése