2013. január 14., hétfő

A maradék nokedli új életre kel

Mihez kezdjünk a maradék nokedlinkkel??? Elsőre talán soknak tűnik a hozzávaló, de gyorsan megvan és egy finom vacsorát tudunk készíteni :).

Sajtos-füstöltszalonnás nokedli
Nokedlihez:
  • ·         1 tojás
  • ·         kb. 30-35 dkg liszt
  • ·         víz


Szószhoz:
  • ·         2 ek vaj
  • ·         1,5 ek. liszt
  • ·         2,5 dl tej
  • ·         0,5 dl tejszín
  • ·         3 ek tejföl
  • ·         5 dkg tömlős sajt
  • ·         1 tojás
  • ·        
  • ·         bors
  • ·         szerecsendió
  • ·         ételízesítő
  • ·         1 gerezd fokhagyma

Egyebek:
  • ·         10 dkg füstölt sajt reszelve
  • ·         3 dkg füstölt szalonna
  • ·         3 dkg bacon
  • ·         2 maréknyi karfiolos zöldségkeverék (karfiol, brokkoli, répa, zöldborsó, kukorica)



A tojásból, vízből, lisztből, sóból nokedlit készítünk, kifőzzük.

A zöldségeket kevés ételízesítős vízben megpároljuk.

A vajból, 1,5 ek. lisztből, a tejből, tejszínből besamelt készítünk, ízesítjük sóval, ételízesítővel, borssal, szerecsendióval, belenyomjuk a gerezd fokhagymát. Végül a tűzről levéve a tömlős sajtot, a tejfölt és a tojást kavarjuk bele.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kiolajozunk, beletesszük a nokedli felét, majd ráöntjük a szósz felét. Erre jön a párolt zöldség, a nokedli másik fele, és a maradék szósz.

A tetejére füstölt sajtot reszelünk, a kockákra vágott füstölt szalonnát és bacont rászórjuk a tetejére ,majd nem előmelegített sütőben 175 fokon 25 perc alatt átsütjük, míg a teteje aranybarna lesz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése