Sajtos-füstöltszalonnás nokedli
Nokedlihez:
- · 1 tojás
- · kb. 30-35 dkg liszt
- · víz
Szószhoz:
- · 2 ek vaj
- · 1,5 ek. liszt
- · 2,5 dl tej
- · 0,5 dl tejszín
- · 3 ek tejföl
- · 5 dkg tömlős sajt
- · 1 tojás
- · só
- · bors
- · szerecsendió
- · ételízesítő
- · 1 gerezd fokhagyma
Egyebek:
- · 10 dkg füstölt sajt reszelve
- · 3 dkg füstölt szalonna
- · 3 dkg bacon
- · 2 maréknyi karfiolos zöldségkeverék (karfiol, brokkoli, répa, zöldborsó, kukorica)
A tojásból, vízből, lisztből, sóból nokedlit készítünk,
kifőzzük.
A zöldségeket kevés ételízesítős vízben megpároljuk.
A vajból, 1,5 ek. lisztből, a tejből, tejszínből besamelt készítünk,
ízesítjük sóval, ételízesítővel, borssal, szerecsendióval, belenyomjuk a gerezd
fokhagymát. Végül a tűzről levéve a tömlős sajtot, a tejfölt és a tojást
kavarjuk bele.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kiolajozunk, beletesszük a
nokedli felét, majd ráöntjük a szósz felét. Erre jön a párolt zöldség, a
nokedli másik fele, és a maradék szósz.
A tetejére füstölt sajtot reszelünk, a kockákra vágott füstölt szalonnát és bacont rászórjuk a tetejére ,majd nem előmelegített
sütőben 175 fokon 25 perc alatt átsütjük, míg a teteje aranybarna lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése