Lencseleves zöldségekkel, tejfölösen
·
3 marék lencse
·
2 gerezd fokhagyma
·
fél fej vöröshagyma
·
1 répa
·
kevés fehérrépa
·
1 dl tejföl
·
olaj
·
8 dkg füstölt hús
·
1 babérlevél
·
őrölt bors
·
1 ek. liszt
·
1 tk. pirosparika
A lencsét főzés előtt 2 órával hideg vízbe beáztatjuk.
A füstölt húst kis kockákra vágjuk, kb. 1 l vízben a
babérlevéllel, 1 gerezd felvágott fokhagymával és őrölt borssal feltesszük
főni. Mikor felforrt, hozzáadjuk a lecsepegtetett lencsét, a félkarikára vágott
zöldségeket. Ha szükséges, sózzuk.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, 1
ek. lisztet teszünk rá, ha megpirult levesszük a tűzről, belekeverjük a
pirospaprikát és a tejfölt. Vízzel felhígítjuk.
Kb. 1 óra alatt megfő a lencse és a füstölt hús is, ekkor a
rántást beletesszük, felforraljuk, majd még kb. 5 percig főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése