2013. január 17., csütörtök

Gyors lencseleves

Lencseleves zöldségekkel, tejfölösen



·         3 marék lencse

·         2 gerezd fokhagyma

·         fél fej vöröshagyma

·         1 répa

·         kevés fehérrépa

·         1 dl tejföl

·         olaj

·         8 dkg füstölt hús

·         1 babérlevél

·         őrölt bors

·         1 ek. liszt

·         1 tk. pirosparika

A lencsét főzés előtt 2 órával hideg vízbe beáztatjuk.

A füstölt húst kis kockákra vágjuk, kb. 1 l vízben a babérlevéllel, 1 gerezd felvágott fokhagymával és őrölt borssal feltesszük főni. Mikor felforrt, hozzáadjuk a lecsepegtetett lencsét, a félkarikára vágott zöldségeket. Ha szükséges, sózzuk.

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, 1 ek. lisztet teszünk rá, ha megpirult levesszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát és a tejfölt. Vízzel felhígítjuk.

Kb. 1 óra alatt megfő a lencse és a füstölt hús is, ekkor a rántást beletesszük, felforraljuk, majd még kb. 5 percig főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése