2013. január 24., csütörtök

Ausztrál hatás

Hideg van. És ilyenkor jól esik valami édesség. Valami házias.
Mostanság sokat időzök egy ausztrál weblapon, isteni jó receptek vannak rajta. Mivel gyerekes anyukáknak szól a dolog,  időkímélő receptek olyan alapanyagokból ,amit a gyerekek szeretnek. Most valami banánosra vadásztam, három jelöltem is akadt, úgy voltam, mint az egyszeri lány,azt se tudtam melyiket, de végül is a karamell öntet miatt ezt a banános palacsintát választottam.


Banános palacsinták karamell öntettel


  • 22,5 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 375 ml tej
  • 1,5 ek. cukor
  • 2 ek. vaj olvasztva
  • 1 tk. vanília aroma (ennek hiányában 1 vaníliás cukor)
  • csipet só
  • 1 banán  összenyomva, nagyobb darabok is lehetnek benne

  • Tálaláshoz jöhet még egy banán vagy tejszínhab

  • Karamell öntethez:
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín

A lisztet elkeverjük a sütőporral, csipet sóval, cukorral. Hozzáöntjük a vaníliaaromát, olvasztott vajat, majd az összetört banánt. Fokozatosan keverjük hozzá a tejet.

Teflon palacsintasütőt kikenünk olajjal, közepes lángon felhevítjük. Kb. 1/3 csészényi (kb. 2-3 ek.) adagokat teszünk a serpenyőbe, ahol szépen elterül a tészta. A lángon igen alacsonyra vesszük, és kb. 2-3 percig sütjük a palacsintát, amíg buborékok jelennek meg a tésztában. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalt is kb. 2 percig sütögetjük.

A karamellhez egy edénybe tesszük a cukrot, megolvasztjuk, mikor szép barna, akkor levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vajat, és a tejszínt, majd visszatesszük, és kevergetjük, addig amíg a visszadermedt cukor ismét elolvad. 
Kihűtjük, és közben szépen besűrűsödik.

Tálalása: néhány palacsintát egymásra rakunk, de mindet meglocsoljuk a karamellel. Tejszínhabot is nyomhatunk rá, és banánt is karikázhatunk mellé.



Figyelem! Tojásmentes!!!!Nem felejtettem ki belőle, hanem nem kell bele!
Fagyi rajongóknak jó hír, hogy azzal is fogyasztható! Bár az ausztráloknál most kánikula van, nálunk meg pont nem, dehát, ha erre vágyunk, legyen már egy kis mentségünk :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése