2013. január 1., kedd

Gyors vendégváró

Sajtos-füstölt szalonnás tekerentyű 
 Hozzávalók:
  • 1 cs. leveles tészta (500 g)
  • 1 tojás felverve
  • kb. 20 dkg reszelt sajt (tetszés szerinti fajta)
  • kb. 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • kis csokor snidling apróra vágva
A leveles tésztát kiengedés után kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Kb. 20 cm legyen a hossza (vagy ízlés szerint) Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a nagyon apróra szecskázott szalonnával, ráreszeljük a sajtot.

Eztán kb. 2 cm széles csíkokat vágunk, összehajtjuk (feleződik a 20 cm)a két végét jól összenyomjuk, és gyors, határozott mozdulattal tekerünk rajtuk egy-két fordulatot.És rögtön a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

 A tésztát megkenjük tojással, 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt pirosra sütjük.
Kiváló rágcsálnivaló téli estékre, vagy borkorcsolya, vagy sör mellé is isteni, de egy bögre citromos teával is remekbeszabott.



 
Ha épp nem sósra vágyunk, akkor édes kis tekercseket is készíthetünk, pl. kakaósat, fahéjast, vagy nutellást.

2 megjegyzés:

  1. Szia kedves Olga!
    Nagyon tetszik a blog-od. Klasszul attekintheto, a receptjeiddel nagyon konnyu dolgozni, es a fenykepek is sokat segitenek.
    Koszonet munkassagodert!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kdves Lizzy!
      Örülök ha hasznát tudod venni a leírásoknak, és finomakat főzöl-sütsz :)

      Olga

      Törlés