A mennyiségek, hát, azért ilyen furák, mert ugye eredetileg cup-ban adják meg, és hát visszaszámolva grammra....így jön ki.....
Snickerdoodles
250 g lágy vaj
337 g cukor
1 tk. vanillia
2 tojás
412,5 g
simaliszt
2 tk sütőpor
½ tk só
Hempergetéshez:
112 g cukor
1 ek. őrölt
fahéj
Elkészítés
Keverőtálban habosítsuk
fel a vajat és a cukrot elektromos habverővel.
Adjuk hozzá a
tojásokat egyesével, és jól keverjük össze.
Adjuk hozzá a
vaníliát, lisztet, sütőport és sót, és fakanállal addig keverjük, míg sima
tésztát nem kapunk.
Tegyük a tésztát
20 percre a hűtőbe.
Melegítsük elő a
sütőt 190 fokosra. Béleljünk ki 2 tepsit sütőpapírral és tegyük félre.
A hempergetéshez
keverjük össze a cukrot és a fahéjat.
Készítsünk a
kezünk segítségével 2 cm átmérőjű golyókat és forgassuk a fahéjas cukorba.
Rakjuk a tepsire
a golyókat egymástól kb. 5 cm-es távolságban. Egy üvegpohár aljának segítségével lapítsuk
le a tésztagolyókat.
Süssük 10-12 percig, amíg kívül aranyszínűek, belül meg
puhák lesznek.
Hagyjuk kihűlni.
Családi teszten átment!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése