2013. január 26., szombat

Snickerdoodles-ropogós fahéjas keksz

Avagy egy finom keksz, aminek a külseje ropogós, a belseje viszont puha. Sütés előtt fahéjas cukorba kell hempergetni. Aussie recept.... Nem tudom hogy lehetne fordítani a nevét, mondjuk ropogós fahéjas keksznek. De nekem annyira tetszik ez a név, hogy marad :)
A mennyiségek, hát, azért ilyen furák, mert ugye eredetileg cup-ban adják meg, és hát visszaszámolva grammra....így jön ki.....

Snickerdoodles


250 g lágy vaj
337 g cukor
1 tk. vanillia
2 tojás
412,5 g simaliszt
2 tk sütőpor
½ tk só

Hempergetéshez:
112 g cukor
1 ek. őrölt fahéj

Elkészítés
Keverőtálban habosítsuk fel a vajat és a cukrot elektromos habverővel.
Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, és jól keverjük össze.
Adjuk hozzá a vaníliát, lisztet, sütőport és sót, és fakanállal addig keverjük, míg sima tésztát nem kapunk.

Tegyük a tésztát 20 percre a hűtőbe.

Melegítsük elő a sütőt 190 fokosra. Béleljünk ki 2 tepsit sütőpapírral és tegyük félre.

A hempergetéshez keverjük össze a cukrot és a fahéjat.

Készítsünk a kezünk segítségével 2 cm átmérőjű golyókat és forgassuk a fahéjas cukorba.
Rakjuk a tepsire a golyókat egymástól kb. 5 cm-es távolságban. Egy üvegpohár aljának segítségével lapítsuk le a tésztagolyókat. 


Süssük 10-12 percig, amíg kívül aranyszínűek, belül meg puhák lesznek.
Hagyjuk kihűlni. 


Családi teszten átment! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése