2013. április 13., szombat

Egyszerű ötletek



Apróságok egybegyűjtve

Paprikás csirkemell nokedlivel füstölt sajttal szórva sütőben átsütve




Krumplis-gombás egytál

-kb. 1/2 kg krumpli
-csipetnyi szerecsendió
-kb. 20 dkg csiperkegomba
-5-6 db medvehagyma levél
-1 ek liszt
-1,5 dl tej
-1/2 csirkehúsleves kocka 1,5 dl forróvízben feloldva
-8-10 dkg reszelt sajt
-só, bors

A krumplit kockára vágva sós, csipetnyi szerecsendióval ízesített vízben megfőzöm.

Kevés olajon megpirítom a felszeletelt gombát, sózom, borsozom, mikor már elpárolgott a víz alóla, akkor rádobom az apróra felvágott medvehagymát, és le is veszem a tűzről.

A megfőtt krumpli kevés olajjal kikent tűzálló edénybe teszem, a gombát kiszedem az olajból és ráteszem a krumplira.
A visszamaradt olajban (ha szükséges teszünk még hozzá keveset) megpirítjuk a kanál lisztet és felöntjük a tejjel meg a csirkehús alaplével. Lassan, folyamatos kevergetés mellett felfőzzük és ráöntjük a krumpli-gomba keverékre.
Sajtot reszelünk a tetejére és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt átsütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz.



Oldalas rizi-bizi ,zöldsaláta


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése