2013. április 10., szerda

Túrós-medvehagymás pogácsa


Az első kalandom a medvehagymával. Hát sikeres lett. Isteni!


Túrós-medvehagymás pogácsa

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 1/2 dl tej
  • 1 tojássárga
  • 18 dkg zsír
  • 1 ek cukor
  • kb. 3 tk. só
  • 2 ek tejföl
  • 2,5 dkg élesztő

  • kb. 10 dkg zsír
  • 1 kisebb csokor medvehagyma

  • 1 tojás a kenéshez

Az élesztőt felfuttatjuk, a hozzávalókból tésztát gyúrunk. Fél órát pihentetjük langyos helyen.
Közben a medvehagymát összevágjuk, előkészítjük a zsírt.
A fél óra leteltével a tésztát átgyúrjuk, kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a zsír felével (nem kell vastagon) és rászórjuk a medvehagyma felét. 15 percig pihentetjük.





A tésztát újra kinyújtjuk, rákenjük a zsír másik felét, rászórjuk a maradék medvehagymát, hajtogatjuk és 15 percet pihentetjük.

A pihentetés után a tésztát másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdaljuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük és kb. 10 percig pihentetjük. 


Ezalatt előmelegítjük a sütőt 190 fokosra.
Mielőtt betoljuk a tepsit, lekenjük a pogácsák tetejét felvert tojással.
Kb. 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése