Az első kalandom a medvehagymával. Hát sikeres lett. Isteni!
Túrós-medvehagymás pogácsa
- 50 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 1/2 dl tej
- 1 tojássárga
- 18 dkg zsír
- 1 ek cukor
- kb. 3 tk. só
- 2 ek tejföl
- 2,5 dkg élesztő
- kb. 10 dkg zsír
- 1 kisebb csokor medvehagyma
- 1 tojás a kenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk, a hozzávalókból tésztát gyúrunk. Fél órát pihentetjük langyos helyen.
Közben a medvehagymát összevágjuk, előkészítjük a zsírt.
A fél óra leteltével a tésztát átgyúrjuk, kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a zsír felével (nem kell vastagon) és rászórjuk a medvehagyma felét. 15 percig pihentetjük.
A tésztát újra kinyújtjuk, rákenjük a zsír másik felét, rászórjuk a maradék medvehagymát, hajtogatjuk és 15 percet pihentetjük.
A pihentetés után a tésztát másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdaljuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük és kb. 10 percig pihentetjük.
Ezalatt előmelegítjük a sütőt 190 fokosra.
Mielőtt betoljuk a tepsit, lekenjük a pogácsák tetejét felvert tojással.
Kb. 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése