2013. április 27., szombat

Sajtos-medvehagymás pogácsa

Hát akkor, még egy medvehagymás recept, pogácsa-variáció.

Sajtos medvehagymás pogácsa


-75 dkg liszt
-30 dkg zsír
- 15 dkg reszelt sajt (én most fele gouda-fele füstölt sajtot használtam)
-20 dkg tejföl
-1,5 dl tej
-3 tojás sárgája
-4-5 dkg élesztő
-1 nagy csokor medvehagyma
-só
-kb. 2 ek. cukor

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A hozzávalókat az apróra vágott medvehagymával összegyúrjuk. Fél óráig kelesztjük. Aztán ujjnyira nyújtjuk, hajtogatjuk, s 15 percet pihentetjük. Még egy nyújtás, még 15 perc pihentetés következik.
A következő nyújtásnál már szaggatunk, így a kinyújtott tésztát bevagadossuk, és szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk a pogácsákat, 10 percet pihentetjük, közben előmelegítjük a sütőt 190 fokosra. A pogik tetejét lekenjük felvert tojással.
Kb. 10 -12 perc alatt szépre sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése