2013. április 30., kedd

Túrós zebratora



Túrós zebratorta

A tésztához:
24 dkg liszt, 
1 tk sütőpor,
5 dkg cukor,
10 dkg margarin,
1 tojás,
1 csipet só.

Krémhez:
50 dkg túró,
25 dkg  tejföl,
1,2 dl olaj,
15 dkg cukor,
2 tojás,
1,5 ek citromlé,
1 csomag vanília puding,
1 tk vaníliaaroma (vagy 1 cs vaníliás cukor)
2-3 ek cukrozatlan kakaópor.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tortaformát kivajazzuk, és belenyomkodjuk a tésztát, ügyelve arra, hogy egyenletes legyen, és az oldalára is nyomkodjunk (kb. a karima feléig).

Állítsuk be a sütőt 170 fokosra, majd készítsük el a túrótölteléket.

Nálam ez úgy ment, hogy a pudingporra ráütöttem a tojásokat, hogy görcsmentes legyen a pudingpor és gépi habverővel elkevertem. Erre jött az olaj, cukrok, citromlé, végül túró felváltva a tejföllel.
Ha ezzel megvagyunk, megfelezzük a krémet, majd az egyikbe elkeverünk 2-3 evőkanálnyi kakaóport.
Keresünk két nagyobb kanalat (nálam ez tálalókanál volt).
Elővesszük a tortaformát és a közepére teszünk egy kanálnyi krémet. Nem kell elkenegetni, csak odarakunk egy kanállal, és már kanalazzuk is rá a másik színű masszát, és így tovább. A legfelső réteg súlya alatt szépen elterül a többi és kitölti a formát.

Betoljuk a sütőbe és kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.

Amikor megsült, kivesszük s 10 perc pihentetés után lecsatoljuk a tortaforma karimáját és hűlni hagyjuk.

Teljesen kihűlt állapotban szeleteljük, porcukorral szórva tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése