2013. április 30., kedd

Tejszínes hagymaleves medvehagymával

Tejszínes hagymaleves medvehagymával


-3 fej vöröshagyma
-1 kis csokor medvehagyma
-1,5 db csirkehúsleves kocka
-1,5 ek. liszt
-1 dl tejszín
-1 mk. só
-1,5 ek cukor
-a tálaláshoz füstölt sajt reszelve





A hagymát megtisztítom, majd tetszés szerint félkarikára vagy negyed karikára vágom. Olajon, sóval megszórva párolni kezdem.
Közben összevágom a medvehagymát.
Mikor a hagyma összeesett rászórom a cukrot és pár percig még pirítom. Ekkor rádobom a medvehagymát és kb. fél percig még együtt párolom. Felöntöm vízzel, beledobom a leveskockát (alaplevet is használhatunk), felforralom, s kb. 5-8 percig még főzöm.
Közben a lisztet csomómentesen elkeverem a tejszínnel, s hozzáöntöm a leveshez. Felforralom s kész :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése