Tejespite erdei gyümölcsös öntettel
- 3 tojás
- 1 vaníliás cukor vagy vanília aroma
- 10 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
- kevés vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Öntethez:
- 20 dkg erdei gyümölcs mix
- 5 dkg cukor
- 1/2 dl víz
A sütőt előmelegítjük 190 fokosra. A tepsit kikenjük, lisztezzük.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, mintha palacsintatészta lenne. A tepsibe öntjük, és a sütőbe toljuk. Kb. 40-45 perc alatt sül meg, mire a teteje világosbarna lesz.
Közben a gyümölcsöt a cukorral és vízzel felforraljuk, mérsékelt lángon 20 percig főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik.
Akkor tálaljuk ha a pite már langyosra hűlt. Megöntözzük az öntettel.
Finom. Szép, a fotó nameg pláne :)
VálaszTörlés