2013. április 4., csütörtök

Tejespite erdei gyümölcsös öntettel

A mai ebédhez ez az egyszerű desszert készült el. Legjobb elkészíteni mielőtt nekiállunk a főételnek. Gyors keverés, zutty be a sütőbe háromnegyed órára, és mire elkészül az ebédünk, tökéletesen langyosra hűl ez a desszert. Engem levett a lábamról....egészen úgy,hogy nem tudtam ebédelni, annyit kóstolgattam.....

Tejespite erdei gyümölcsös öntettel


  •  3 tojás
  • 1 vaníliás cukor vagy vanília aroma
  • 10 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • kevés vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Öntethez:
  • 20 dkg erdei gyümölcs mix 
  • 5 dkg cukor
  • 1/2 dl víz
A sütőt előmelegítjük 190 fokosra. A tepsit kikenjük, lisztezzük.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, mintha palacsintatészta lenne. A tepsibe öntjük, és a sütőbe toljuk. Kb. 40-45 perc alatt sül meg, mire a teteje világosbarna lesz.
Közben a gyümölcsöt a cukorral és vízzel felforraljuk, mérsékelt lángon 20 percig főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik.

Akkor tálaljuk ha a pite már langyosra hűlt. Megöntözzük az öntettel.




1 megjegyzés: