2013. április 19., péntek

Kefíres kifli-medvehagymásan

Még egy medvehagymás étel. Vacsorára készítettem. Isteni!

Kefíres kifli medvehagymásan


Tészta:

· 70 dkg liszt
· 2 egész tojás
· 1 kispohár kefír (180 g)
· 1 dl olaj
· 6 dkg cukor
· só
· 1,5 dl langyos tej
· 5 dkg élesztő

Krém:

· 10 dkg vaj
· só
· 2 tömlős sajt (200 g)
. 1 nagyobb csokor medvehagyma

Kenéshez:

· 1 tojás felverve csipet sóval
· sajt/szezámmag/lenmag/köménymag ízlés szerint

Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, s beleöntjük a megkelt élesztőt. Beleütünk 2 egész tojást, hozzáadunk 2 tk sót és a kefírrel és az olajjal kemény tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán 4 részre vágjuk a tésztát és 30 percig pihentetjük.

A lágy vajat habosra keverjük a sóval és a tömlős sajttal, valamint az apróra vágott medvehagymával.

A tésztákat 30 cm-es átmérőjűre kinyújtjuk. Egyet megkenünk a habosított medvehagymás krém felével, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát. Kicsit még nyújtunk rajta.
Késsel vagy derelyevágóval 16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire tesszük.

Egy másik kör alakúra nyújtott tésztára rákenjük a krém másik felét s ráterítjük az utolsó kerekre nyújtott tésztát. Kicsit nyújtunk rajta, és ezt is 16 cikkre vágjuk, tepsire tesszük.

30 percet kelesztjük, tojással megkenjük, reszelt sajtot/köménymagot/szezámmagot/lenmagot szórunk a tetejére és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.


1 megjegyzés: