2013. április 25., csütörtök

Karamellás-csokis keksz

Már régóta szemeztem a keksz receptekkel. Beszereztem egy klassz macis kiszúrószettet, és most eljött az ideje, hogy elkészítsem ezt a kekszet, ami eredetileg csak karamellás volt, de azt gondoltam, hogy egy csomag az a mennyiség, amit a recept ír, aztán kiderült hogy nem, hanem az kettő csomag. Így megtoldottam egy csomag csokis pudingporral....

Karamellás csokis keksz


15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1tojás
1 cs. karamellás pudingpor
1 cs. csokis pudingpor
1 tk. sütőpor
20 dkg simaliszt
3 ek. kukoricaliszt

A vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojást. Addig kavarjuk, míg egynemű masszát kapunk. Ezután beletesszük a liszteket, sütőport, pudingporokat, és gyorsan összegyúrjuk.
Lágy tésztát fogunk kapni, ezért betesszük a hűtőbe kb. 30-40 percre.
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.
3 részre osztjuk a tésztát, így könnyebb vele bánni, és kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, majd kekszkiszúróval elkészítjük a kekszeket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kekszeket és kb. 10 perc alatt készre sütjük.

1 napot hagyjuk állni dobozban (nem muszáj). Napokig eláll.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése