Sonka burgonyás-medvehagymás pongyolában
- 20 dkg héjában főtt burgonya
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 tk zsír
- fél dl tej
- 1 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- só
- 6-8 levél medvehagyma
- 30 dkg főtt sonka tetszőleges méretűre vágva (én hasábokra vágtam)
- olaj a sütéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
A héjában főtt krumplit meghámozzuk, krumplinyomón átnyomjuk. Míg meleg, összedolgozzuk a felfutott élesztővel, a többi hozzávalóval, és egy órán át pihentetjük.
Pihenés után kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagságúra, és akkora darabokra vágjuk, hogy a sonkát bele tudjuk bugyolálni.
Bő olajban kisütjük.
Mustárral, tormával, majonézzel vagy salátával tálaljuk.
Én most sütöttem fánkocskákat is : a kinyújtott tésztát kiszaggattam, s kisütöttem.
Vigyázat! Elképesztően laktató!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése