Annak idején a szakácskönyvek végén rendre volt menüajánló. No, nemcsak ebédet, de vacsorát is ajánlottak benne, meg reggelit. A legdurvábbak,amikkel találkoztam, a Vízvári Mariskában lévő menüajánlók voltak. Hát, tipikusan azok a menüsorok, amikhez nagyjából csak egy szakácsnőre van szükség, mert egyszeri mai háziasszony azokat kivitelezni nem tudja...ugyanis nincs rá ideje...
Olyan kis könnyed volt a mai nap, és már régen írtam menüajánlatot, hát most összehoztam egy nagy, egyszerű, sok napra valót. És nem kell egész álló napot a konyhában tölteni az elkészítésükkel.
- gyümölcsleves, pizza
- lebbencsleves,tökfőzelék ,sertéspörkölt
- csülkös bableves, császármorzsa
- zöldbab leves, sonkás tészta,
- gombaleves, szilvás gombóc
- sárgaborsó leves virslikarikával, rántott karfiol,rántott sajt, tartár, rizs
- hagymaleves, fejtettbab/szárazbab főzelék sült kolbásszal
- gulyásleves, rizskoch baracklekvárral
- burgonyakrém leves, piríott csirkemáj, rizs
- almaleves, paprikás burgonya kolbásszal, káposztával töltött paprika
- tojásleves, székelykáposzta
- paradicsomleves, rántott hal, krumplipüré
- tárkonyos csirkeraguleves, lekváros palacsinta
- hurka, kolbász, hagymás törtburgonya, párolt káposzta
- húsleves, sárgaborsó főzelék, fasírt
- zellerkrém leves, brassói aprópecsenye, sült burgonya,káposzta saláta
- zöldborsó leves, sült csirkecomb, fűszeres sült burgonya, uborkasaláta
- sajtkém leves, stefánia vagdalt, párolt rizs, céklasaláta
- gombakrém leves, sült oldalas, tört burgonya, csemege uborka
- rakott káposzta savanyú káposztából
- tejfölös burgonyakrém leves, majorannás pulykatokány, tészta
- zöldségleves májgaluskával, kapros- tejfölös csirketokány, kukoricás rizs
- vegyes zöldségkrém leves, töltött dagadó, sült burgonya
- karalábé leves, vadas marha makarónival
- saláta leves, rakott krumpli
- tejfölös, zöldbabos raguleves, túrós zsemle
- fokhagymakrém leves, juhtúrós sztrapacska
- tarhonya leves, paradicsomos káposzta fasírttal
- chilis bab
- savanyú tojásleves, zöldborsó főzelék, natur szelet
- cukkinikrém leves, rakott kel
- raguleves, sóska, főtt krumpli, főtt tojás
- joghurtban sült csirkemellfilé szeletek, rizibizi
- húsgombóc leves, paprikás lisztbe forgatott sertésszeletek krumplipürével, paradicsom saláta
- csontleves, tojásos lecsó
- brokkolikrém leves, rizses hús, ecetes gyöngyhagyma
- babgulyás, túrógombóc édes tejföllel
- karfiol leves, töltött paprika, főtt burgonya
- sütőtökös krémleves, rakott csirkemell, sült hasábburgonya, ecetes almapaprika
- marhahús leves, főtt hús, meggy mártás, főtt burgonya
- meggyleves, rántott csirkecomb, mexikói vegyes köret
- szilvaleves, bolognai spagetti (a lasagne ragujának receptje)
- lencseleves füstölt hússal, stíriai metélt
- paradicsomleves, mátrai borzaska (palacsintatésztában sült csirkemell szelet, tejföllel, sajttal megszórva, sütőben megpirítva)
- lencseleves kolbásszal, levelestészta ezzel-azzal töltve
Sajtos tojáskrémmel töltött gombafejek
Hozzávalók:
- nagyobb gombafejek, kb. 15 db
- 4 főtt tojás
- fél fej vöröshagyma
- 5 dkg tömlős sajt
- 2 tk. tejföl
- pár szelet főtt, füstölt tarja
- panírozáshoz liszt, tojás, morzsa
- a sütéshez olaj
A gombafejeket megtisztítjuk, besózzuk, félretesszük. A tarjaszeleteket kb. 2*2 cm-es lapokra vágjuk, illetve attől függően méretezzük, hogy mekkorák a gombafejek. A főtt tojásokat sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott hagymát, sajtot, tejfölt, sózzuk, borsozzuk. Ezzel a keverékkel megtöltjük a gombafejeket, és lezárásként a tarjaszeletből vágott lapocskával zárjuk le. Bepanírozzuk, bő olajban kisütjük.
Burgonyapürével kínáljuk, vagy párolt rizzsel, tartárral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése