2012. február 8., szerda

Nincs ötleted? Előfordul....:-)

Annak idején a szakácskönyvek végén rendre volt menüajánló. No, nemcsak ebédet, de vacsorát is ajánlottak benne, meg reggelit. A legdurvábbak,amikkel találkoztam, a Vízvári Mariskában lévő menüajánlók voltak. Hát, tipikusan azok a menüsorok, amikhez nagyjából csak egy szakácsnőre van szükség, mert egyszeri mai háziasszony azokat kivitelezni nem tudja...ugyanis nincs rá ideje...

Olyan kis könnyed volt a mai nap, és már régen írtam menüajánlatot, hát most összehoztam egy nagy, egyszerű, sok napra valót.  És nem kell egész álló napot a konyhában tölteni az elkészítésükkel.
  • gyümölcsleves, pizza
  • lebbencsleves,tökfőzelék ,sertéspörkölt
  • csülkös bableves, császármorzsa
  • zöldbab leves, sonkás tészta,
  • gombaleves, szilvás gombóc
  • sárgaborsó leves virslikarikával, rántott karfiol,rántott sajt, tartár, rizs
  • hagymaleves, fejtettbab/szárazbab főzelék sült kolbásszal
  • gulyásleves, rizskoch baracklekvárral
  • burgonyakrém leves, piríott csirkemáj, rizs
  • almaleves, paprikás burgonya kolbásszal, káposztával töltött paprika
  • tojásleves, székelykáposzta
  • paradicsomleves, rántott hal, krumplipüré
  • tárkonyos csirkeraguleves, lekváros palacsinta
  • hurka, kolbász, hagymás törtburgonya, párolt káposzta
  • húsleves, sárgaborsó főzelék, fasírt
  • zellerkrém leves, brassói aprópecsenye, sült burgonya,káposzta saláta
  • zöldborsó leves, sült csirkecomb, fűszeres sült burgonya, uborkasaláta
  • sajtkém leves, stefánia vagdalt, párolt rizs, céklasaláta
  • gombakrém leves, sült oldalas, tört burgonya, csemege uborka
  • rakott káposzta savanyú káposztából
  • tejfölös burgonyakrém leves, majorannás pulykatokány, tészta
  • zöldségleves májgaluskával, kapros- tejfölös  csirketokány, kukoricás rizs
  • vegyes zöldségkrém leves, töltött dagadó, sült burgonya
  • karalábé leves, vadas marha makarónival
  • saláta leves, rakott krumpli
  • tejfölös, zöldbabos raguleves, túrós zsemle
  • fokhagymakrém leves, juhtúrós sztrapacska
  • tarhonya leves, paradicsomos káposzta fasírttal
  • chilis bab
  • savanyú tojásleves, zöldborsó főzelék, natur szelet
  • cukkinikrém leves, rakott kel
  • raguleves, sóska, főtt krumpli, főtt tojás
  • joghurtban sült csirkemellfilé szeletek, rizibizi
  • húsgombóc leves, paprikás lisztbe forgatott sertésszeletek krumplipürével, paradicsom saláta
  • csontleves, tojásos lecsó
  • brokkolikrém leves, rizses hús, ecetes gyöngyhagyma
  • babgulyás, túrógombóc édes tejföllel
  • karfiol leves, töltött paprika, főtt burgonya
  • sütőtökös krémleves, rakott csirkemell, sült hasábburgonya, ecetes almapaprika
  • marhahús leves, főtt hús, meggy mártás, főtt burgonya
  • meggyleves, rántott csirkecomb, mexikói vegyes köret
  • szilvaleves, bolognai spagetti (a lasagne ragujának receptje)
  • lencseleves füstölt hússal, stíriai metélt
  • paradicsomleves, mátrai borzaska (palacsintatésztában sült csirkemell szelet, tejföllel, sajttal megszórva, sütőben megpirítva)
  • lencseleves kolbásszal, levelestészta ezzel-azzal töltve
Ma sajtos tojáskrémmel töltött gomba készült krumplipürével és zöldborsó leves.

Sajtos tojáskrémmel töltött gombafejek

Hozzávalók:

  • nagyobb gombafejek, kb. 15 db
  • 4 főtt tojás
  • fél fej vöröshagyma
  • 5 dkg tömlős sajt
  • 2 tk. tejföl
  • pár szelet főtt, füstölt tarja
  • panírozáshoz liszt, tojás, morzsa
  • a sütéshez olaj
A gombafejeket megtisztítjuk, besózzuk, félretesszük.  A tarjaszeleteket kb. 2*2 cm-es lapokra vágjuk, illetve attől függően méretezzük, hogy mekkorák a gombafejek. A főtt tojásokat sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a  nagyon apróra vágott hagymát, sajtot, tejfölt, sózzuk, borsozzuk. Ezzel a keverékkel megtöltjük a gombafejeket, és lezárásként a tarjaszeletből vágott lapocskával zárjuk le. Bepanírozzuk, bő olajban kisütjük.
Burgonyapürével kínáljuk, vagy párolt rizzsel, tartárral.

      Nincsenek megjegyzések:

      Megjegyzés küldése