2013. február 1., péntek

Almás-joghurtos süti

Egy újabb süti az ausztrál oldalról.


Almás-joghurtos süti
Hozzávalók:

·         200 g lágy margarin
·         180 g méz
·         1 tk. vanília aroma
·         3 db szobahőmérsékletű tojás
·         112 g teljes kiőrlésű liszt
·         112 g sima liszt
·         2 tk. sütőpor
·         1 tk. őrölt fahéj
·         250 g natur görög joghurt (2 doboz)
·         1 nagyobb alma hámozva, magozva, vékony karikákra vágva
·         nyers cukor/barna cukor szórásra
Elkészítés:
A margarint és a tojásokat vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek.
Melegítsük elő a sütőt 160 fokosra (légkeverésnél; nem légkeverésesnél 180 fokosra)  . Kenjünk ki margarinnal, és lisztezzünk ki egy 20*30 cm-es tepsit, és tegyük félre.

Tegyük a vajat, mézet és vanília aromát egy nagy tálba, és addig keverjük, míg könnyű, habos nem lesz. A tojásokat egyesével adjuk hozzá, mindegyik tojás után alaposan keverjük meg a masszát. Ha az összes tojást belekevertük, tegyük félre a tálat..
Egy másik edénybe szitáljuk bele a lisztet, keverjük el a sütőporral és a fahéjjal. Felváltva, kanalanként  keverjük a lisztes keveréket, a joghurtot az előzőleg félretett vajas elegyhez. Jól keverjük össze.

Tegyük a tésztát a már előkészített tepsibe, egyengessük el a tetejét. Az almaszeleteket kissé nyomkodjuk a tésztába, enyhén szórjuk meg a nyers/barna cukorral.
Süssük 30-35 percig, amíg aranyszínű lesz a teteje . Tűpróbával ellenőrizzük, hogy biztosan megsült. Hagyjuk a tepsiben 5 percig hűlni, eztán rácsra tehetjük, hogy teljesen kihűljön.


1 gombóc fagyival, joghurttal, karamell pudinggal is kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése