Almás-joghurtos süti
Hozzávalók:
·
200 g
lágy margarin
·
180 g
méz
·
1
tk. vanília aroma
·
3 db
szobahőmérsékletű tojás
·
112
g teljes kiőrlésű liszt
·
112
g sima liszt
·
2
tk. sütőpor
·
1
tk. őrölt fahéj
·
250
g natur görög joghurt (2 doboz)
·
1
nagyobb alma hámozva, magozva, vékony karikákra vágva
·
nyers
cukor/barna cukor szórásra
Elkészítés:
A
margarint és a tojásokat vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre
melegedjenek.
Melegítsük
elő a sütőt 160 fokosra (légkeverésnél; nem légkeverésesnél 180 fokosra) . Kenjünk ki margarinnal, és lisztezzünk ki
egy 20*30 cm-es tepsit, és tegyük félre.
Tegyük
a vajat, mézet és vanília aromát egy nagy tálba, és addig keverjük, míg könnyű,
habos nem lesz. A tojásokat egyesével adjuk hozzá, mindegyik tojás után
alaposan keverjük meg a masszát. Ha az összes tojást belekevertük, tegyük félre
a tálat..
Egy
másik edénybe szitáljuk bele a lisztet, keverjük el a sütőporral és a fahéjjal.
Felváltva, kanalanként keverjük a
lisztes keveréket, a joghurtot az előzőleg félretett vajas elegyhez. Jól
keverjük össze.
Tegyük
a tésztát a már előkészített tepsibe, egyengessük el a tetejét. Az
almaszeleteket kissé nyomkodjuk a tésztába, enyhén szórjuk meg a nyers/barna
cukorral.
Süssük
30-35 percig, amíg aranyszínű lesz a teteje . Tűpróbával ellenőrizzük, hogy
biztosan megsült. Hagyjuk a tepsiben 5 percig hűlni, eztán rácsra tehetjük,
hogy teljesen kihűljön.
1 gombóc fagyival, joghurttal, karamell pudinggal is kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése