Minap viszont engem gyűrt le a láz, a vírus vagy mit tudom én mi miatt, amit a Balu a bölcsiben gyűjtött be. Miközben az ágyat nyomtam oldalamon Baluval, néha bealudtam, néha meg rápillantottam a tv-re, ahol is nudlit csináltak. Mákost. Na, a mák nem tartozik a kedvenceim közé, de a nudli meg a lekváros gombócok jöhetnek! Igen ám, de a tésztája, az a krumplis mumus maga!
Délre magamhoz tértem és ennek örömére, hogy kijöttem az ágyból, hát gondoltam akkor neked most annyi krumplistésztásmumus! Előkaptam a Horváthilonát, és nekigyürkőztem.
Nudli/szilvásgombóc
- · 1 kg burgonya
- · 2 tk. só
- · 25-30 dkg liszt
- · 1 ek. zsír
- · 1 tojás
A krumplit
héjában megfőzzük, krumplinyomón átnyomjuk. Sózzuk, langyosra hűtjük. A
liszttel, zsírral, tojással összedolgozzuk, ha nagyon ragad a tészta, adunk még
hozzá lisztet.
Pihentetni nem
kell, rögtön lehet nyújtani, négyzeteket vágni, tölteléket rátenni, gombócot
formálni belőle.
A nudlihoz kb.
3 cm átmérőjű hengereket készítünk, feldaraboljuk, és a darabkákból nudlikat
sodrunk.
Forrásban lévő
sós vízben kifőzzük. A gombócok feljönnek a víz tetejére, 1-2 percig főzzük,
majd pirított morzsára szedjük.
Fahéjas vagy sima porcukorral szórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése