Tejfölös-joghurtos
fánk
50 dkg
rétesliszt
1 tk só
1cs szerecsendió
1ek sütőpor
2 tojás
25 dkg porcukor
10 dkg tejföl
10 dkg barackos
gyümölcsjoghurt
3 ek tej
45 g olvasztott
vaj
2 ek baracklevár
olaj a sütéshez
A lisztet, a
sütőporral, a sóval, és szerecsendióval elkeverjük.
Habverővel addig
keverjük a tojásokat, kanalanként hozzáadva a cukrot, míg kifehéredik.
A tojásos masszába belekeverjük a tejfölt, a tejet,
vajat, lekvárt, és összedolgozzuk.
Ehhez adjuk
kanalanként a lisztet, és egy spatulával összeforgatjuk, hogy egynemű masszát kapjunk.
Lisztezett deszkán kézzel cipóvá formázzuk. Ha túl lágy lenne, akkor teszünk
még hozzá lisztet.
Hűtőben
pihentetjük fél órát.
Alaposan
lisztezett deszkán jó ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 180 fokos
olajban kisütjük, mindegyik oldalát míg aranybarna lesz. (kb. másfél 2 percig).
Papírtörlőre
szedjük, lecsöpögtetjük az olajat, és ízlés szerint porcukorral szórjuk,
lekvárral kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése