2013. február 5., kedd

Tejfölös-joghurtos fánk

Fánkszezon van :) Egyszercsak jött velem szembe egy tejfölös fánk recept, amit kicsit átalakítottam. Szokás szerint.....


Tejfölös-joghurtos fánk


50 dkg rétesliszt
1 tk só
1cs szerecsendió
1ek sütőpor
2  tojás
25 dkg porcukor
10 dkg tejföl
10 dkg barackos gyümölcsjoghurt
3 ek  tej
45 g olvasztott vaj
2 ek baracklevár
 olaj a sütéshez
A lisztet, a sütőporral, a sóval, és szerecsendióval elkeverjük.
Habverővel addig keverjük a tojásokat, kanalanként hozzáadva a cukrot, míg kifehéredik.
A tojásos  masszába belekeverjük a tejfölt, a tejet, vajat, lekvárt,  és összedolgozzuk.
Ehhez adjuk kanalanként a lisztet, és egy spatulával összeforgatjuk, hogy egynemű masszát kapjunk. Lisztezett deszkán kézzel cipóvá formázzuk. Ha túl lágy lenne, akkor teszünk még hozzá lisztet.
Hűtőben pihentetjük fél órát.
Alaposan lisztezett deszkán jó ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 180 fokos olajban kisütjük, mindegyik oldalát míg aranybarna lesz. (kb. másfél 2 percig).
Papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük az olajat, és ízlés szerint porcukorral szórjuk, lekvárral kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése