2013. február 4., hétfő

Bagett

Ma nem volt kedvem a bolti kenyérfélékhez, ezért reggel beraktam egy adag tésztát a dagasztóba.
A férjem csak annyit mondott a végeredményre, hogy tökéletes. A lányom meg ott körözött a bagettek felett attól a perctől, hogy kiszedtem őket a sütőből.
Boldogságos vajas bagett uzsonna és vacsora kerekedett belőle.


Bagettek

·         50 dkg liszt
·         1,5 dl langyos tej
·         1,5 dl langyos víz
·         0,5 dl olaj
·         2 ek. cukor
·         3 tk. só
·         2,5 dkg élesztő

A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, mikor elkészült, lisztezett deszkán átgyúrjuk.
A tésztát 3 részre osztjuk, a kis cipókat is átgyúrjuk, 10 percig letakarva pihentetjük.
A cipókat téglalap alakúra nyújtjuk, a hosszabb oldaluknál felcsavarjuk és sütőpapírral bélelt hagyományos nagy méretű tepsibe tesszük. 50 fokos sütőben kelesztjük 10 percig. Ekkor kivesszük, letakarva hagyjuk még 10 percet kelni, addig előmelegítjük a sütőt 190 fokosra.
A bagetteket több helyen bevagdaljuk, lespricceljük vízzel, és kb. 15 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése