A férjem csak annyit mondott a végeredményre, hogy tökéletes. A lányom meg ott körözött a bagettek felett attól a perctől, hogy kiszedtem őket a sütőből.
Boldogságos vajas bagett uzsonna és vacsora kerekedett belőle.
Bagettek
·
50
dkg liszt
·
1,5
dl langyos tej
·
1,5
dl langyos víz
·
0,5
dl olaj
·
2
ek. cukor
·
3
tk. só
·
2,5
dkg élesztő
A
hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, mikor elkészült, lisztezett deszkán
átgyúrjuk.
A
tésztát 3 részre osztjuk, a kis cipókat is átgyúrjuk, 10 percig letakarva pihentetjük.
A
cipókat téglalap alakúra nyújtjuk, a hosszabb oldaluknál felcsavarjuk és
sütőpapírral bélelt hagyományos nagy méretű tepsibe tesszük. 50 fokos sütőben
kelesztjük 10 percig. Ekkor kivesszük, letakarva hagyjuk még 10 percet kelni,
addig előmelegítjük a sütőt 190 fokosra.
A
bagetteket több helyen bevagdaljuk, lespricceljük vízzel, és kb. 15 perc alatt
készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése