Igazából a tészta saját gyártmány, a szósz bolti, csak hogy még azzal se kelljen az időt tölteni.
Sajtos nudli bolognai szósszal csőben sütve
- 70 dkg burgonya
- 12-15 dkg liszt
- 1 csapott ek. búzadara
- 5 dkg reszelt sajt
- 1/2 ek. zsír
- 1 tojás
- só
- csipet szerecsendió
- csipet bors
- Szósz: 1 üveg kész bolognai szósz
A tetejére:
- olaj
- 1 ek liszt
- 3,5 dl tej
- só, bors, ételízesítő
- reszelt füstölt sajt
A krumplit héjában megfőzzük, krumplinyomón átnyomjuk, hagyjuk langyosra hűlni.
Beletesszük a lisztet, búzadarát, sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendióval ízesítjük. Beleütjük a tojást, és a zsírral valamint a reszelt sajttal összegyúrjuk.
A tésztából kb. 2 cm átmérőjű rudakat sodrunk, amikből kb. fél centis darabkákat vágunk, kissé megsodorjuk, és villával megnyomjuk, csak a minta kedvéért.
Sós vizet forralunk, a nudlikat beletesszük főni, s amint feljöttek a víz tetejére már szedjük is ki meleg olajra, ahol megpirítjuk, de csak annyira, hogy egy kis enyhe színt kapjon. A nudli felét tepsibe tesszük, ráöntjük a szósz felét, erre jön a nudli másik fele, és rá a maradék szósz.
Az olajból, lisztből, tejből besamelt készítünk, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel és beterítjük vele a rétegezett nudlit. Sajtot reszelünk rá bőven, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt átsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése