2013. február 20., szerda

Nudli sósan

Múlt héten megküzdöttem a nudlival. Hát akkor most itt az idő, és kipróbáltam sósan. Az olaszok gnocchinak hívják. Én maradok a nudlinál.
Igazából a tészta saját gyártmány, a szósz bolti, csak hogy még azzal se kelljen az időt tölteni.

Sajtos nudli bolognai szósszal csőben sütve

  • 70 dkg burgonya
  • 12-15 dkg liszt
  • 1 csapott ek. búzadara
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1/2 ek. zsír
  • 1 tojás
  • csipet szerecsendió
  • csipet bors
  • Szósz: 1 üveg kész bolognai szósz
A tetejére:
  • olaj
  • 1 ek liszt
  • 3,5 dl tej
  • só, bors, ételízesítő
  • reszelt füstölt sajt
A krumplit héjában megfőzzük, krumplinyomón átnyomjuk, hagyjuk langyosra hűlni. 
Beletesszük a lisztet, búzadarát, sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendióval ízesítjük. Beleütjük a tojást, és a zsírral valamint a reszelt sajttal összegyúrjuk. 
A tésztából kb. 2 cm átmérőjű rudakat sodrunk, amikből kb. fél centis darabkákat vágunk, kissé megsodorjuk, és villával megnyomjuk, csak a minta kedvéért.
Sós vizet forralunk, a nudlikat beletesszük főni, s amint feljöttek a víz tetejére már szedjük is ki meleg olajra, ahol megpirítjuk, de csak annyira, hogy egy kis enyhe színt kapjon. A nudli felét tepsibe tesszük, ráöntjük a szósz felét, erre jön a nudli másik fele, és rá a maradék szósz.
Az olajból, lisztből, tejből besamelt készítünk, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel és beterítjük vele a rétegezett nudlit. Sajtot reszelünk rá bőven, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt átsütjük. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése