2013. február 6., szerda

Mit kezdjek a megmaradt íróval?

A tegnap fánksütés után maradt még író, és mivel aktuális volt a kenyérsütés, gondoltam, hogy a bagettet  elkészítem úgy, hogy a tejet kiváltom az íróval, és a liszt egy részét kiváltom teljes kiőrlésű liszttel.
Hát, ez lett belőle.


Bagett íróval

·         35 dkg kenyérliszt
·         15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
·         1,5 dl író
·         1,5 dl langyos víz
·         0,5 dl olaj
·         2,5 dkg élesztő
·         2 ek. cukor
·         3 tk. só

A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, mikor elkészült, lisztezett deszkán átgyúrjuk.
A tésztát 3 részre osztjuk, a kis cipókat is átgyúrjuk, 10 percig letakarva pihentetjük.
A cipókat téglalap alakúra nyújtjuk, a hosszabb oldaluknál felcsavarjuk és sütőpapírral bélelt hagyományos nagy méretű tepsibe tesszük. 50 fokos sütőben kelesztjük 10 percig. Ekkor kivesszük, letakarva hagyjuk még 10 percet kelni, addig előmelegítjük a sütőt 190 fokosra.
A bagetteket több helyen bevagdaljuk, lespricceljük vízzel, szezámmaggal szórhatjuk és kb. 15 perc alatt készre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése