2013. február 10., vasárnap

Cseréld le!

No, nem megunt házastársadat, hanem a receptedet! Vagy ha nincs bevált muffin alaprecepted, itt van egy! Nálam is szerepelt már egy alaprecept, ez annyival egyszerűbb, hogy vaj/margarin helyett olajat teszek bele. Gyors kavarás és kész.
12 db normál nagyságú muffin lesz belőle, én most felét simán készítettem el, a tészta másik feléből az almás változat készült el.


Alap muffin
·         30 dkg liszt
·         1 tk. sütőpor
·         1tk. szódabikarbóna
·         ½ tk. só
·         22,5 dkg cukor
·         1 vaníliás cukor/1 tk vanília aroma
·         1 dl olaj
·         2 dl tej

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, a papírkapszlikat beletesszük a muffintepsibe. 

A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, sóval, cukrokkal.

A tojást kézi habverővel elkeverjük a tejjel, olajjal.

A száraz részhez hozzákeverjük a nedves részt, de csak éppenhogy átnedvesedjen. Különben kemény lesz a muffin.

Kavarhatunk bele kedvünk szerint 1 apróra felkockázott almát,  ½ tk. fahéjat, 1 citrom reszelt héját.

§  Banános-diós:  1 csésze összenyomkodott banán, és fél csésze darált dió

§  Áfonyás:  1 csésze fagyasztott vagy friss áfonya

§  Almás-fahéjas: 1 csésze kicsire darabolt alma, ½ tk. fahéj, 1 tk. vanília

§  Narancsos-mákos:  1 narancs turmixolva+ 1 ek. darált mák

§  Málna és mandula: 1 csésze friss vagy fagyasztott málna + ½ csésze darált mandula

§  Csoki csipszes:  1 csésze csoki csipsz

§  Dupla csokis csipszes: 3 ek. kakaópor + 1 csésze csoki csipsz

§  Ananász és kókusz : 1 csésze szétzúzott ananász  + 1/2 csésze kókuszreszelék


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése