Rozsos-magvas bagettek
·
15 dkg kenyérliszt
·
15 dkg teljes kiőrlésű búzaiszt
·
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
·
1 ek. tökmag
·
1 ek. hámozott napraforgómag
·
2 ek. lenmag
·
½ tk.
köménymag (elhagyható)
·
2 dl langyos víz
·
1,5 dl író
·
2,5 dkg élesztő
·
2 ek cukor/méz
·
3 tk. só
A tökmagot és a napraforgómagot száraz serpenyőben
megpirítjuk. Kicsit kihűtjük, majd a lenmaggal és a köménymaggal együtt
aprítóban megőröljük.
A liszteket elkeverjük a sóval és az őrölt magvakkal. A
kenyérsütő gép tartályába rakjuk először a langyos vizet és az írót, majd
beleszórjuk a cukrot / mézet. Ráöntjük a lisztet, és az élesztőt a tetejére
morzsoljuk. Dagasztó programon megdagasztjuk.
A kész tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 3 részre
osztjuk , cipókat formálunk és hagyjuk 10 percig pihenni.
Kinyújtjuk téglalap alakúra, felgöngyöljuk. Sütőpapíros
tepsibe tesszük, és 10 percig kelesztjük 50 fokos sütőben. Eztán kivesszük és
180 fokosra előmelegítjük a sütőt. Alul edényben meleg vizet helyezünk el, hogy
legyen egy kis gőzünk. Közben a tésztát tiszta ruhával letakarva még 10 percig
pihentetjük.
A bagettek tetejét bevágjuk néhány helyen, tökmagot,
lenmagot és szezámmagot szórunk rájuk. Vízzel lespricceljük őket és kb. 20-25
perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése